Laila Laili (Tapak 2)

Babak 4

Laila : Assalamualaikum! Ya Allah!! Lama tak jumpa! Dah besar dah anak awak tu! Li apa khabar?

(Peluk)

Laili : Allahuakbar! Wa’alaikumussalam! Tulah, kita ni masing-masing sibuk doh.. Baik ja. Duk jauh lah katakan… Anok mu Alia tu baru kelik jugok ko? Ni ha.. Si Ali ni baru balik Jordan.

(Laila senyum tengok Ali. Ali senyum tengok Alia lalu tertunduk dan mengalihkan pandangan. Alia seperti cacing kepanasan kerana malu)

Laila : Ha, yo lah. Ni baru balik Australia ni… Next week nak mula kerja. Eh, Li.. Sebenarnya nombor telefon saya tukar. Dah tukar tu hilang pulak nombor awak. Berapa nombornya?

~

Laila : Hello. Assalamualaikum… Li, ni Laila.

Laili : Wa’alaikumussalam. Oh, Laila!! Timo kasih lah awok contact sayo. Rindu dok oh dekat awak.

Laila : Ha ah, tulah. Kita rumah jauh. Tapi nanti nak jumpa awak boleh? Ada hajat.

Laili : Ha, baguh la demo ni. Maghi sini la… Klate ni ado pasor besar Khadijoh. Hehehe. Shopping2! Eh, awak ni. Terasa muda pula saya. Apa hajatnya?

Laila : Hehehe. Eh ehem hm… Saya ni bukan apa. Risau tu ha, anak saya Alia tu belum nikah lagi. Katanya, umi carikanlah. Lia tak pandai cari. Kalau bercouple dulu, kentut pakwe tu wangi sokmo. Dah kawin nanti nampaklah belangnya… (maaf agak kasar hehe)

Laili : Hahahaha kelakar lah Alia ni! Molek lah tu. Ali pun ada beberapa kali tanya pasal Alia. Nampaknya saya keno maghi KL lah ni? Hehehe.

(Senyum dan meneruskan perbualan)

Anak mereka kawin!~

-bersambung-

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s