Kanser kini tidak mengenal usia dan jantina.

57e514ad84f3780932dff41d5c63ee2c

Ada orang yang tidak menjaga kesihatan tapi tak pula kena kanser. Ada pula orang yang terlebih jaga kesihatan, terkena kanser. Innalillah.

Setiap hari, kita akan terdedah kepada lebih 100,000 radikal bebas. Radikal bebas ini boleh didapati daripada pemakanan, udara yang tercemar, air dan gelombang mikro yang merbahaya. Semua ini boleh memberi kesan kepada kanser. Radikal bebas yang tidak stabil ini akan melekat pada permukaan sel badan kita untuk menstabilkan molekul mereka, menjadikan sel badan kita pula tidak stabil dan menghasilkan sel kanser yang aktif dan membiak dengan sangat pesat.

Sebelum ini, kita selalu dengar bahawa sel kanser banyak dipengaruhi oleh cara pemakanan dan gaya hidup seseorang, namun, dalam dunia masakini, sesiapa sahaja boleh terkena kanser. Penyakit yang merbahaya dan menakutkan ini dikatakan bukan lagi penyakit genetik. Ia adalah seperti ‘cabutan tak bertuah’ untuk kita.

Walau apa pun, kita mestilah redha dan berikhtiar sehabis baik untuk membina masa depan yang lebih baik.

Nabi s.a.w bersabda:

“Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit melainkan diturunkan untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)”

Nabi menyatakan: “Jika menepati ubat itu akan penyakit maka ia akan sembuh”.

Ramai penghidap kanser terpaksa menguatkan semangat mereka untuk mencari ubat kanser yang terbaik buat mereka. Ada yang memilih untuk mendapatkan rawatan hospital, ada pula yang memilih hanya perubatan tradisional dan ramai juga yang berikhtiar kedua-duanya, asalkan boleh sembuh.

Namun begitu ramai tidak sedar, pemakanan supplements yang bercampur baur dengan pelbagai jenama dan tidak teratur juga adalah antara penyebab sel kanser semakin mengganas. Oleh itu, teramat pentinglah jika kita memilih supplemen yang sihat dan bebas dari bahan kimia, pewarna, dan perisa tiruan. 

Saya ingin memperkenalkan VIVIX Shaklee, insha Allah khasiatnya lebih bernilai dari wang ringgit!

Vivix yang mempunyai banyak kandungan fresh berries, sangat diperlukan oleh pesakit KANSER terutama selepas melalui sesi kimoterapi.

Ada 4 ramuan utama Vivix :
Anggur Muscadine –
ANGGUR MUSCADINE mempunyai 40 KALI GANDA LEBIH polifenol. Ia juga tinggi antioksida dan ada ciri2 anti radang. Terbukti memberi manfaat kepada kesihatan kardiovaskular, mencantikkan tahap gula darah, mencegah penuaan pramatang, dan banyak lagi!
Elderberries Eropah.
-Beri ada banyak jenis, kalau ikut kasta, kasta paling tinggi beri terbaik adalah elderberries. Sejak berabad dulu, elderberries telah digunakan untuk artritis, asma, sembelit , ubat selsema. Elderberries juga menguatkan imuniti badan kerana kandungan kalium dan vitamin C nya yang tinggi. Antioksidan yang kuat ini membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh toksin alam sekitar, diet rendah dan tekanan. Ia juga mengurangkan kesan kerosakan yang berlaku akibat kolestrol jahat di samping mengelakkan platlet dari melekat pada salur darah. Elderberry juga membantu meningkatkan penglihatan malam 


Polyganum Cuspidatum –
Sumber semula jadi resveratrol.Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi olahraga, mengurangkan berat badan dan membantu dalam mencegah pertumbuhan tumor.


Lobak Ungu –
Lobak ungu merupakan sumber vitamin A yang baik dan mengandungi fitokimia termasuk karotenoid, phenolic, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpens. Ini adalah fitokimia yang mempunyaiantioksidan, anti-bakteria, anti-radang. Lobak ungu juga mengandungi antosianin, yang diketahui mempunyai ciri-ciri anti-oksida sangat tinggi.

Kajian makmal membuktikan bahawa Vivix secara positif memberi kesan kepada semua empat mekanisme penuaan selular serta:

  1. Membantu melindungi dan membaiki DNA selular
  2. Secara positif memberi kesan kepada pengatur-pengatur genetik yang membantu melawan penuaan selular
  3. Mengggalakkan biogenesis mitokondria, yang membantu meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel
  4. Mengurangkan pembentukan protein AGE yang boleh tersumbat sel anda
  5. Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
  6. Menyokong kesihatan otak
  7. Menyokong sistem imun yang kuat
  8. Awet muda
  9. Antioksidan untuk melawan radikal bebas
  10. Dan paling best… Vivix 10x ganda lebih hebat dari resveratrol !
This entry was posted in Pelbagai. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s