Pendaki

Bismillah.

Blog ini merupakan blog wordpress kedua beliau selepas http://catatanlalu.wordpress.com/ .

Penulis membawa tema dan analogi mendaki dalam hidup beliau kerana beliau percaya setiap hari yang berlalu perlu kepada penambahbaikan.

Di dalam sebuah pendakian, beberapa halangan, rintangan, dugaan dan cabaran perlu ditempuhi. Namun begitu, ia bukanlah penghalang untuk seorang pendaki sampai ke puncak kecuali apabila dia telah melakukan dua perkara iaitu berhenti mendaki atau berpatah balik.

Maka jika kita berusaha untuk terus mendaki hingga ke puncak tanpa putus asa insya Allah, kita pasti akan berjaya sampai ke puncak dengan izin yang maha Esa.

Nurazah Fathirah Bt Kamarulzaman kini sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Information and Communication Technology di Centre for Foundation Studies IIUM  PJ.

Beliau merupakan anak sulung daripada 5 orang adik beradik. Beliau pernah mendapat pendidikan di Tadika Amal Lembah Keramat, SRI Al-Amin KL, SRI Al-Amin Gombak dan SMI Al-Amin Gombak. Bercita-cita ingin menjadi seorang cendikiawan, tenaga pengajar dan juga ibu yang berjaya dunia akhirat.

Insya-Allah. Biiznillah.

Beliau bersedia untuk mengajar dan diajar kerna pesan gurunya, semua manusia adalah guru.

Seeru ‘ala barakatillah. Selamat mendaki! =)

9 thoughts on “Pendaki

  1. ramadan kareem azah~ sbb dah bocor slalu lepak2 sini… terasa perlu tinggalkan tapak kaki di mana-mana~^^

    Nurazah berkata : Akak! Syukran. Tak sangka ramai juga kakak-kakak yang follow up blog ana yang tak seberapa ini. Ades. Segan. Ramadhan kareem too =)

  2. perkongsian yang menarik.
    izin share link🙂

    Nurazah : Oooo kita kenal siapa awak.. Habis la awak.. Hehe.😄

  3. Salamun alaik,

    waaaaaaaaaah,active bebeno berbelog nih yek?haha

    nway,selamat mengupdate post2 yg cukup bermanfaat kepada semua orang..:P

  4. Salam alaik. NI adik azah yg tanyakan tentang buku, a doctor in the house tu kan?

    sorry, x dapat nak gtau mcm mana sebab buku tak dibeli lagi (=
    insyaAllah balik cuti summer ni baru nak beli (=

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s